۱- دانشگاه صنعتی امیرکبیر
۲- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
۳- دانشگاه آزاد اسلامی واحد پزشکی تهران
چکیده: (۴۴۴۴ مشاهده)
امروزه کاربرد آنزیمها و ضدباکتریها روی الیاف پروتئینی جهت محافظت منسوجات در برابر میکروبها و جلوگیری از ایجاد لکه، تغییر رنگ و افزایش زمان نگهداری فرشهای ابریشمی در موزهها مورد توجه قرار گرفته است. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر آنزیم پروتئاز و نانونقره روی نخ ابریشمی انجام شده است. نخ ابریشمی دولا با نمرهtex ۱۴۰ (بهعنوان خامه فرش) با آنزیم پروتئاز و مقادیر مختلف نانونقره در شرایط متفاوت عمل شده و خواص ضدمیکروبی آنها در مجاور دو نوع باکتری E.coli و S.aureos بررسی و مقایسه شده است. همچنین برخی خصوصیات نخ ابریشمی عمل شده شامل کاهش وزن، شاخص سفیدی و خصوصیات رنگی در تصاویر میکروسکوپ الکترونی بررسی شده است. بهکارگیری نانونقره به تنهایی خاصیت ضدمیکروب عالی با غلظتهای متفاوت میکروب را نشان داده ولی سبب کاهش سفیدی نخ ابریشمی شده است. در حالیکه با بهکارگیری ۲% پروتئاز، خاصیت ضدباکتری و سفیدی نخ ابریشمی افزایش یافته است. بر این اساس کاربرد همزمان پروتئاز و ppm۳۰ نانونقره روی نخ ابریشمی سبب ایجاد ویژگی ضد باکتری عالی (۱۰۰%) شده است.
نوع مطالعه:
علمی - پژوهشي |
موضوع مقاله:
رنگرزی و مواد اولیه دریافت: 1396/12/7 | پذیرش: 1396/12/7 | انتشار: 1396/12/7